All for Joomla All for Webmasters

Avra

s Kirlianovo kamero

 

Kirlianova kamera je inštrument, ki ga uporabljamo za merjenje korone živih in neživih objektov. Korona je fizikalno definirana kot skupek ioniziranih plinov okoli opazovanega objekta in je posnetek kirlianovega efekta. Leta 1939 sta ga odkrila zakonca Semjonov in Valentina Kirlian v Ukrajini in gre v principu za to, da se okoli objekta, ki je izpostavljen visoko napetostnemu in visoko frekvenčnemu polju, pojavi korona. Pri tem pride do ionizacije plina okrog opazovanega objekta in do nastanka fotonov, ki so vidni del svetlobe. Kirlianovo kamero, ki omogoča snemanje koron v digitalni obliki, je leta 1995 razvil s sodelavci prof. dr. Konstantin Korotkov s Tehnične univerze v St. Petersburgu v Rusiji in tehniko poimenoval Gas Discharge Visualization (GDV), v Sloveniji pa raziskave s kirlianovo kamero izvaja Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani pod vodstvom prof. dr. Igorja Kononenka.

Avra predstavlja človekovo energetsko polje, ki obdaja telo, se razteza v prostor, inteligentno komunicira z njim, se odziva na najrazličnejše vplive ter metabolizira energijo in jo distribuira po telesu. Avra zdravega človeka je modrikasta z zlatimi prameni. V avri se kažejo bolezni, ki so že razvite kot tudi tiste, ki šele nastajajo in se bodo šele čez čas transformirale v organsko disfunkcijo. Uporaba avre v diagnostične namene predstavlja kvalitativni skok v razumevanju biološkega funkcioniranja. Zanimivo je, da se avra umrlega ohranja tudi več dni po smrti (do 72h).

MASELJ AVRA 2018 01

Vsak organ in vsaka funkcija v telesu imata svojo natančno odslikavo v avri. Zmožnost vpogleda v razporeditve bioenergetskega polja okrog prstov (korone) daje natančen opis za možnost odkrivanja težav in funkcijskih motenj različnih organov in telesnih sistemov, še preden ti v resnici nastopijo. Na splošno velja, da vsaka prekinitev, čezmerna intenzivnost ali neobičajen vzorec bioenergetskega polja okrog kateregakoli prsta nakazujejo nepravilno delovanje ustreznega organa, ki ni v sozvočju z energetsko fizičnim sistemom telesa. Zdravo, harmonično delovanje energetsko fizičnega telesa, se kaže v pravilni razporeditvi bioenergetskega polja okrog prstov in preslikano okrog telesa, torej brez prekinitev,brez razdeljenih območij ali hitrih sprememb intenzivnosti ali oblike bioenergetskega polja.

Slika bioenergetskega polja je vedno le posnetek trenutnega stanja, na katerega vpliva mnogo dejavnikov. Zato je v primeru velikih praznin v bioenergetskem polju okrog prstov smiselno slikanje ponoviti. Šele če slike v dnevnih, tedenskih in mesečnih presledkih pokažejo praznine na istih mestih, je mogoče sklepati, da se napovedujejo ali pa da so že prisotne težave in funkcijske motnje točno določenih organov ali večjih sistemov. Običajno se te praznine pojavijo prej, preden se pokažejo telesni simptomi.


Možnosti uporabe gdv tehnike

 • Prognoziranje in analiza stanja in karakteristik bolezenskega procesa;
 • Raziskovanje vplivov različnih vrst terapij, uporabe različnih zdravil in metod zdravljenja;
 • Proučevanje individualnih reakcij osebe na vplive informacijske, energijske in telesne medicine, orientalske tehnike, svetloba, zvok, ioni v zraku, magnetna polja, itd.;
 • Razvijanje kvantitativnih kriterijev za profesionalce (športniki, reševalci, vojaki, psihično naporno delo, itd);
 • Objektivno kvantitativno ovrednotenje posameznikove stopnje strahu in stresa;
 • Ocenitev psiho-dinamičnih in bioenergetskih rezultatov pri meditaciji, koncentraciji, zdravljenju;
 • Proučevanje strukturnih in energetskih sprememb različnih tipov vode in bioloških tekočin;
 • Proučevanje vpliva na telo pri uživanju hrane in pijač;
 • Proučevanje energijskih lastnosti različnih stvari in materialov (minerali, kristali);
 • Proučevanje dela posmrtnih procesov, (nenadna smrt, naravna, suicid);

MASELJ AVRA 2018 02ČAKRE - 7 energijskih centrov

cakre

Sedem čaker je sedem energijskih centrov - transformatorjev energije; našemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno, vesoljno energijo - 'ki' oz. 'či' (chi). 'Ki' se pretaka po telesu od spodaj navzgor; vsaka čakra predstavlja višjo stopnjo bivanja. Vsaka od sedmih čaker napaja pomembne organe v našem fizičnem telesu in je povezana z njej ustreznimi oz. povezujočimi organi, živčnimi spleti in žlezami; slednji so s čakrami vidno povezani, saj ležijo na skoraj istih mestih v telesu.


Prva čakra - Muladhara

Muladhara

Prva čakra - glavna, osnovna ali korenska čakra - sedež volje do življenja - leži na začetku hrbtenice ob trtici, in ustreza sakralnemu pleksusu (živčnemu spletu, ki izhaja iz spodnjega dela hrbtnega mozga) in nadledvičnim žlezam. Energija, ki jo usmerja, je povezana s preživetjem in ozemljitvijo, voljo in samozavestjo; s to čakro je povezano vse delovanje na zemeljskem nivoju; odnos z materjo, naravo, zemljo ipd. Ustreza ji rdeča barva, kamni rubin, granat ali jaspis in jedi rdeče barve (rdeča pesa, rdeče zelje, redkvica, ribez, češnje....).

Blokada na področju prve čakre se na fizičnem nivoju kaže v primeru anemije, artritisa, hemoroidov, slabe cirkulacije, pomanjkanju samozavesti, volje in energije, psihični in fizični utrujenosti, pretirani skromnosti, plahosti in brezvoljnosti in v tem primeru se je priporočljivo odeti v oblačila rdečih barv, se obdati s kamni, ki ustrezajo energiji prve čakre in uzivati hrano, ki je rdeče barve.


Druga čakra - Swadhisthana

Swadhisthana

Druga ali spolna čakra leži tik nad genitalijami (nekaj prstov pod popkom) in je povezana s spolnimi žlezami (ki uravnavajo spolnost in spolno dejavnost). Tu so shranjeni prvi vtisi in stare čustvene in miselne podobe - vzorci. Ta čakra je povezana tudi z delovanjem, ustvarjanjem in učenjem.

Kaže nas odnos do zemeljskih energij, do našega telesa in dojemanje njegovega delovanja in doživljanje spolnosti, čutnosti in življenjskih užitkov. Njena barva je oranžna, kamni pa karneol, granat, rubelit (roza turmalin), zlati topaz in roževec. Od jedi je priporočljivo jesti vso zelenjavo in sadje oranžne barve: soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskev...

Blokada se kaže kot težave s plodnostjo, spolne težave in spolne bolezni, boleče in neredne menstruacije, težave s prostato, bolečine v krizu ali kolkih, razdražljivost, alergije, pomanjkanje ustvarjalnosti in domišljije, težave z učenjem in pomnjenjem, razstresenost, brezvoljnost in malodušje.


Tretja čakra - Manipura

Manipura


Tretja čakra leži v solarnem pleksusu (živčnem spletu, ki izhaja iz srednjega dela hrbtnega mozga) in je povezana s trebušno slinavko, ki uravnava krvni sladkor in z jetri; je mesto, kjer asimiliramo energijo, ki se pretaka skozi telo. Vpliva na naš odnos do moči. Njena barva je sončno rumena, kamni pa sledeči: citrin, tigrovo oko, rumeni kalcit, jantar, topaz, in naslednje jedi (rumene barve): buče, krompir, banane, limone, ananas, grenivke, hruške, semena...

Blokada se kaže kot težave z jetri, težave s prebavo in s presnovo, alkoholizem, stanja strahu in tesnobe, občutek krivde in manjvrednosti, manipuliranje, upravljanje in kontrola, egoizem, strah pred nepriznanjem in nepotrditvijo, strah pred konkurenco.


Četrta čakra - Anahata

Anahata


Četrta ali srčna čakra leži za prsnico oz. grodnico in je na fizični ravni povezana s priželjcem, ki je pomemben dejavnik imunskega sistema. Vpliva na celice, kri in življenjsko moč. Je zelo pomembna čakra, saj leži na sredini in je prevodnik - posrednik med čakrami. Vpliva na čustvovanje, sprejemanje in dajanje ljubezni, ranljivost in potrebo po harmoniji.

Blokada se javlja v pretiranem čustvovanju, hitri spremembi razpoloženja, pretirani občutljivosti, pa tudi težavah s srcem in krvnim obtokom... Ustrezata ji zelena in rožnata barva in kamni teh barv: roževec, lepidolit, rodonit, aventurin, akvamarin, peridot, smaragd in turmalin...

Če čutimo, da imamo težave, ki so povezane s srčno čakro, jejmo hrano, ki je zelene barve (jabolka, špinača, por, radič, ohrovt, zelje) in si nadenimo oblačila v teh odtenkih.


Peta čakra - Vishuddha

Vishuddha


Peta ali grlena čakra je v spodnjem delu vratu in ustreza žlezi ščitnici. Uravnava presnovo. Njena funkcija je komunikacija in je sedež izražanja. Vpliva na voljo, odločnost in izbiro, ustvarjalnost in dejavnost. Blokade: trema, vznemirjenost, vročina, vnetja, ponavljajoče se angine, težave s ščitnico, golša, rak na grlu...

Ustreza ji modra (ali svetla, sinja in turkizna) barva, hrana v teh odtenkih (slive, črno grozdje, borovnice, ribez...) in kamni: turkiz, lapis lazuli, sodalit, modri kremen, apatit, kalcedon, azurit... (za boljše izražanje si lahko damo katerega od kamnov na verižico okrog vratu; zelo dobro se boste počutili z lapis lazulijem, a pazljivo pri uporabi (še posebej osebe z nizkim krvnim pritiskom - niža namreč pritisk!); po predolgem nošenju lahko občutimo močne reakcije (dušenje ipd..) in takrat ga je bolje sneti in očistiti).


Šesta čakra - Ajna

Ajna


Šesta čakra ali tretje oko je v sredini čela in je povezana s hipofizo. Uravnava pa tudi delovanje drugih žlez z notranjim izločanjem. Je centrala duše v budnem stanju in vpliva na način mišljenja, na intuicijo in videnje, prepoznavanje vzorcev, spomin in percepcijo. Blokade se javljajo kot težave s sinusi in ponavljajoči se nahodi, glavoboli in migrene, težave z očmi, očesno mreno ipd.. (*v primeru glavobolov in podobnih težav je najbolje odvečno energijo z meditacijo spustiti v območje popka, ali še bolje, proti stopalom in ven iz telesa - če si damo na stopala še obkladke in si položimo na mesta čaker tudi ustrezne kamne, je učinek skoraj zagotovljen!).

Ustreza ji indigo modra barva in kamni: sugelit, ametist, modri fluorit, smaragd. Od jedi vsa zelenjava in sadje in tekočina - in čaji: preslica, sivka, vijolica, divja mačeha, dobra misel; (pa tudi omamna sredstva kot pomagala za dvig zavesti: halucinogene gobe, marihuana, pejotl ipd.).


Sedma čakra - Sahasrara

Sahasrara

Sedma ali kronska čakra (čakra glave), je na vrhu glave, malo za temenom. Ustreza češariki, žlezi, ki uravnava spanje in budnost. Tu kanaliziramo energijo iz vesolja in prehajamo v stik s svojim višjim jazom. Predstavlja povezavo z vsem, kar je onstran omejene zavesti telesa in nam omogoča, da se izražamo na višjih duhovnih nivojih.

Njena barva je vijolična in lila, kamni pa vsi, ki se priporočajo za dvig zavesti, stik z notranjim jazom in za čiščenje mentalnega telesa (kamena strela, turmalin, diamant, obsidijan, ametist, fluorit); hrana: dihanje (*prana, ki jo z meditativnim dihanjem vsrkamo neposredno iz vesoljnega vira).

More in this category: « Meritve sevanj na delovnem mestu

Mnenja uporabnikov

 • Aligator d.o.o.
  Želimo, da se naši zaposleni na delovnem mestu dobro počutijo, zato s podjetjem Maselj d.o.o. uspešno sodelujemo že vrsto let. Nudijo nam hitro pomoč in svetovanje, vsi njihovi izdelki, ki jih uporabljamo, imajo garancijo.
 • Karmen d.o.o.
  Pri podjetju Maselj d.o.o. smo naročili pet Bioprotector sedežev in pet Geovitalizerjev. Naši zaposleni so z uporabo teh izdelkov zelo zadovoljni. Zaradi njihovega dobrega počutja, se je izboljšala delovna storilnost, tudi bolniške odsotnosti je manj. Nekateri zaposleni, so se s podjetjem dogovorili za obisk na domu, kjer so jim svetovali tudi glede spalnega prostora.
 • Lojze Zore s.p.
  Sodelovanje s podjetjem Maselj d.o.o. mi je bilo v veliko zadovoljstvo. Dolga leta me je po osem-urnem delavniku bolel križ, kar sem pripisoval dolgotrajnemu sedenju. Menil sem, da za to pač ni rešitve. Po dveh tednih uporabe Bioprotector sedeža, pa se je stanje, na moje veselje, močno izboljšalo. Z veseljem bi jih priporočil naprej, po vsej verjetnosti pa bomo tudi sami še izkoristili njihovo ugodno in kvalitetno ponudbo tako v podjetju, kot tudi doma.